HasznosHírek

Már szeptemberben mindenki megkapja a klímabónuszt és az inflációellenes bónuszt Ausztriában.

„A klímabónuszt és az inflációellenes bónuszt már szeptemberben kifizetik az osztrák lakosságnak” – közölte a szövetségi kormány. 300 000 ember már az ígértnél korábban, augusztus 25-től megkapta a pénzt. Azok, akik a FinanzOnline adatainak befizetésével rendelkeznek, még szeptemberben megkapják az 500 eurót a számlájukra, a többieknek postai úton küldik utalványt. Ami viszon új, hogy nem minden FinanzOnline felhasználó kapja meg a bónuszt a számlájára.
„Az klímabónusz kétféleképpen kerül kifizetésre. Mindazoknak, akik a FinanzOnline-on megadták folyószámlaszámukat, vagy a nyugdíjbiztosítási intézményen keresztül kapnak ellátást, a pénzt a számlájukra utalják – írja a kormány.  ‼️ Van azonban egy kikötés: „Az olyan számlaadatok, amelyeket a Finanzministerium utoljára 2020. január 1-je előtt frissített vagy használt fel egy kifizetéshez, biztonsági okokból nem használhatók fel. 
(Tehát, ellenőrizni kell a Finanzonline-on a számlaadatokat. Akinek 2020 jan. óta nem utalt rá pénzt a Finanzamt, annak frissítenie kell a számlaszámot. Vagyis, igazolnia, hogy az ott megadott számlaszám jelenleg is működik)