HírekPénztárca

830 ezer forintos fizetést kínálnak a diákoknak ezért a munkáért

Bécs egész évben izgalmas és sok tapasztalatot nyújtó munkákat kínál az érdeklődőknek, amely különösen igaz a nyári szezon előtt, amikor még több diákra és fiatalra van szüksége a cégeknek.

A „Mein Wien” című bécsi lapban megjelent álláshirdetés szerint nemcsak tapasztalatgyűjtés, hanem pénzkeresés szempontjából is remek lehetőségekkel várják a dolgozni vágyó diákokat, ha szívesen lekötnék magukat a nyári időszakban.

Eszerint a hulladékgazdálkodás és a takarítás több területén is örömmel várják azokat a 18. életévüket betöltött fiatalokat, akik osztrák állampolgársággal vagy állandó lakcímmel rendelkeznek, jelentkezni pedig június és október között lehet.

Fontos elvárás a jó német nyelvtudás, illetve a megfelelő fizikai erőnlét is, a heti 40 órás munkáért pedig bruttó 2157,61 eurós havi fizetést kínálnak, amely forintban körülbelül 830 ezer forintnak felel meg – derül ki a Napi.hu cikkéből.

Korábban egy kutatásból az is kiderült, miszerint Magyarországon a legtöbb diáknak a bérezés a legfontosabb szempont a nyári munkák kiválasztásánál, mégis sokan alábecsülik, mekkora keresetre számíthatnak, ha úgy döntenek, hogy dolgozni szeretnének a szabadidejükben.

Mindezt az adatok is jól bizonyítják, hiszen egyes helyeken kezdőként akár 2000 forintos órabért is kaphatnak, ám egy felmérés szerint a diákok 80 százaléka az 1150 és 1500 forint közötti fizetéseket tartja reálisnak.